Masaža u svakodnevnom životu ima značajno mjesto u preventivnom, terapeutskom i kozmetičkom smislu. Dobro iskreirana i izvedena masaža utječe na sve strukture tijela. Poboljšanje cirkulacije, koje se manifestira crvenilom na površini kože, ukazuje na bolju razmjenu tvari u koži, dopremanju veće količine kisika i hranjivih tvari, kao i bolju detoksikaciju štetnih produkata metabolizma iz krvotoka i međustaničnog tkiva.

Primarna svrha masaže jest preventiva, tj. očuvanje zdravlja. Kvalitetno i ispravno izvedena masaža odgodit će pojavu proširenih vena, pojavu napete i hipertonične muskulature. Ukoliko su mišići uslijed dugotrajnog ležanja i neaktivnosti oslabljenog tonusa i atrofirani, utoliko pravilna masaža utječe na stimulaciju istih te uz vježbe daje doprinos njihovom jačanju. Sami zglobovi, anatomske veze u njima i ligamenti postaju gipkiji i rasterećeniji.

Redovitom masažom poboljšava se i imunitet organizma, izbacuju se toksini, blokirana tekućina i tonizira se koža. Općenito su bezbrojne dobrobiti redovne masaže koje podižu kvalitetu funkcije tijela, zadovoljstvo i sreću u životu.

Savjet stručnjaka je – preventivna masaža barem jednom tjedno.