Obzirom na to da je listopad mjesec u kojem ističemo Borbu protiv raka dojke, želimo vam iz kuta fizioterapije donijeti rješenja i metode kako olakšati oboljelima i onima koji su tu borbu uspješno završili.

Dinamička neuromodulacija FirstTX

Nakon operacije karcinoma dojke dolazi do disfunkcije ruke na strani operirane dojke. Zbog odstranjenja limfnih čvorova u pazuhu dolazi do oticanja ruke – uz bolove i smanjenje opsega pokreta, osobito ramena. Međutim, javljaju se i drugi simptomi poput bolova u vratnoj i torakalnoj kralježnici, promjena u držanju ramenog obruča i trupa, te boli duž rebrenog luka. 

Upravo iz tih razloga, ispravna fizioterapija je ključna za povratak funkcije i oporavak tijela. S tim ciljem primjenjuju se dozvoljeni elektroterapijski oblici poput Dinamičke neuromodulacije FirstTX.

U LISTOPADU

25 % POPUST

NA TRETMAN BOLI NAKON OPERACIJE RAKA DOJKE

Dinamička neuromodulacija FirstTX  je nova tehnologija u liječenju akutne, kronične i postoperativne boli s vrlo uspješnim rezultatima. Osobitost ovog specifičnog uređaja je što ciljano djeluje na živčani sustav i, kroz promjene na nivou živčanog sustava, utječe na regulaciju boli. Mozak je “glavni šef” poticanja i balans svih procesa unutar našeg tijela pa tako i za bol. Kontrolira rad perifernog, cirkulatornog, visceralnog i endokrinog živčanog sustava s ciljem održavanja zdravlja i funkcionalnosti tijela. Živčani impulsi koje projicira uređaj dolaze preko perifernog živčanog sustava do mozga potičući ga na aktivaciju mehanizama odgovornih za regulaciju boli, a najvećim dijelom su to neuropeptidi te prednja i stražnja insula u mozgu. Dakle, ne dolazi do sprječavanja prijenosa boli već naprotiv – do modulacije i regulacije. Zato su nastale promjene dugotrajne. Učinak je vidljiv, kako u smanjenju boli tako i u opuštanju mišića, fascija, zglobnih struktura.

Rezultati koji se postižu kod žena nakon operacije dojke su:

  • smanjenje boli u tijelu i ruci
  • povećanje opsega pokreta ramena
  • opuštanje ožiljkastog tkiva
  • poboljšanje cirkulacije krvi i limfe
  • lakše disanje
  • regulacija sna
  • poboljšanje psihičkog stanja
  • poboljšanje autoregulacije tijela (sposobnosti tijela da održi zdravlje i funkciju kroz međusobno djelovanje svih sustava tijela)

Tretman je ugodan i umirujući, s brzo vidljivim i osjetnim promjenama, a u listopadu na isti imate popust od 25 %. Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas i rado ćemo vas usmjeriti i dati savjet koja metoda je baš za vas idealna.