NAŠE USLUGE

REHABILITACIJA PAREZA N. FACIALIS

Dijagnoza pareza ličnog živca (pareza nervus facialis) nerijetko šokira pacijente i njihove obitelji. Osoba kod koje je došlo do pareze postavlja si mnoga pitanja kao što su: zbog čega je pareza nastala, zašto baš meni, što mi je činiti, kome da se obratim, moram li ići u bolnicu, koliko dugo će trajati, hoće li biti posljedica, itd. Stručni tim Privatne fizikalne terapije Jadranka Brozd pokušava odgovoriti na ove brojne upite i uspješnim metodama i postupcima rehabilitirati parezu, a sve to s ciljem što boljeg oporavka mišića lica i njegove funkcionalnosti. Nudimo: procjenu pareze, korisne savjete, vježbe mimične muskulature, sinkinezije, masažu lica, psihološki pristup i EMG biofeedback.

PROCJENA PAREZE

Upitnikom nastojimo dobiti potrebne informacije vezane za nastanak pareze. Njima također procjenjujemo tonus i funkciju mimične muskulature kod pojedinih pokreta te način izvođenja pokreta i prisutnost sinkinezija. Za procjenu mišićnog potencijala koristimo i EMG biofeedback. Sve pokrete koje pacijent može i ne može izvesti snimamo kamerom i fotoaparatom, a ti podaci nam služe za planiranje terapijskog postupka te za procjenu učinka rehabilitacije. Svakako procjenjujemo i cjelokupnu posturu kako bismo adekvatno tretirali i ostale strukture tijela. Time poboljšavamo rezultate rehabilitacije pareze.

KORISNI SAVJETI

Osim osnovnih informacija i odgovora na vaša pitanja dajemo i korisne savjete obzirom na vašu simptomatologiju i specifične probleme. Savjetujemo dodatni unos vitamina za bolji oporavak živca, kako zaštititi oko, što učiniti u slučaju kad oko pojačano suzi, što učiniti ako se javi curenje tekućine iz uha, kako si pomoći prilikom pijenja i kod problema s gutanjem, kojem specijalisti se obratiti i slično. Vrlo je važno da od prvog do zadnjeg dana terapijski proces provodi i nadzire fizioterapeut koji evidentira sve promjene i napredak u oporavku te educira pacijenta za provođenje terapijskih postupaka kod kuće.

VJEŽBE MIMIČNE MUSKULATURE

Pravilno izvođenje vježbi mimične muskulature je od velike važnosti i one predstavljaju temelj dobre rehabilitacije kod pareze n. facialisa. Vježbe se provode pred ogledalom i pomoću EMG biofeedbacka. Ne postoji određena lista s vježbama već su one individualne za svakog pacijenta, individualno ih i provodimo. Uspjeh vježbi ovisi o pacijentovoj motivaciji i aktivnom sudjelovanju tijekom rehabilitacije, svakako i o kreativnosti terapeuta. Također, Fizikalna terapija Jadranka Brozd poznata je po tome što educira svoje korisnike kako bi njihov oporavak bio kvalitetan i dugoročan.

Rezervirajte svoj termin još danasPOŠALJITE NAM PORUKU

Ostale usluge

  • FIZIOTERAPIJSKA PROCJENA

   FIZIOTERAPIJSKA PROCJENA

   Zdrava posturalna pozicija obuhvaća dobro položena, stabilna stopala i gležnjeve, dovoljnu…

  • MANUALNE TEHNIKE

   MANUALNE TEHNIKE

   Finom palpacijom osteopat utvrđuje gdje se nalaze tenzije i blokade u tkivu koje mogu…

  • KINESIOTAPING

   KINESIOTAPING

   Metoda, čijom se primjenom trake pod određenim nategom, poboljšava cirkulacija…

  • PROGRAMI ZA SPORTAŠE

   PROGRAMI ZA SPORTAŠE

   Naš tim fizioterapeuta ima mnogo iskustva s rehabilitacijom sportskih ozljeda. Osnovni je…

  • MASAŽE

   MASAŽE

   Medicinska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta…

  • EDUKACIJE I SAVJETOVANJA

   EDUKACIJE I SAVJETOVANJA

   Svaka blokirana pozicija mora biti oslobođena manualnim tehnikama poput…