Voditeljica ženskog zdravlja: Viktorija Mišura

NAŠE USLUGE

Žensko zdravlje

Vježbanje određenih namjenskih vježbi, kao što su AVIVA vježbe mogu utjecati na nivo spolnih hormona i na taj način pomoći kod neugode predmenstrualnog sindroma (PMS), neredovnih, bolnih, preobilnih menstruacija, ali i kod steriliteta koji nije uzrokovan organskim problemima. U svim navedenim stanjima značajan je i relaksirajući, antidepresivni efekt manualnih terapija i tretmana. U borbi protiv steriliteta od velike koristi je to što vježbe i tretmani djeluju antistresogeno i kao podška psihofizičkom jačanju. Fizikalne procedure kao laser, magnet i BEMER tehnologija su sastavni dio pravilnog liječenja upale jajnika jer dijeluju protuupalno i  biostimulativno, što znači da ubrzavaju oporavak i spriječavaju nastanak ožiljaka. Na taj način čuva se prohodnost jajovoda i umanjuje se mogućnost pojave steriliteta.

U liječenju boli ginekološkog područja i kod bolnih menstruacija, također se mogu primjenjivati fizikalne procedure koje uključujući BEMER, vježbe i manualnu terapiju. Od velike koristi je i primjena naših tretmana u stanjima klimakterijskih poteškoća poznate kao valovi vrućine, znojenja, ali i promjenjivog raspoloženja,  napetosti, nervoze, strahova, tuge pa čak i depresije.

Izbor terapijskih procedura u liječenju ginekoloških problema nužno je individualan holistički, a najbolji rezultati se najčešće postižu kombinacijom više pravilno odabranih procedura.

AVIVA Dance

Sastoji se od nekoliko sistema vježbi specifično kreiranim za žene koje imaju problema s menstrualnim ciklusom, menstrualnim grčevima, PMS-om, menopauzalnim simptomima, fibroidima, cistama na jajnicima i plodnošću. Vježbe povećavaju cirkulaciju krvi u zdjelici i urogenitalnim organima i usklađuju reprodukciju spolnih hormona. Na potpuno prirodan način (pokretom), bez vanjskih intervencija, uspostavlja se kontrola nad vlastitim tijelom. Vježbati mogu i žene bez navedene problematike, radi prevencije i održavanja optimalne funkcije urogenitalnih organa i spolnih hormona. Raznolikost pokreta, ritam i glazbena pratnja čine ih zanimljivim i zabavnim treningom za uspostavljanje i održavanje zdravlja, fizičke kondicije i lijepo oblikovanog tijela.

 

 

.

Inkontinencija

Primjena vježbi za jačanje i uspostavu funkcije mišića zdjeličnog dna. Vježbe su prilagođene funkcionalnom statusu mišića zdjeličnog dna. Primjena biofeedback-a s površinskim i vaginalnim elektrodama za bolju kontrolu i kontrakciju mišića zdjeličnog dna zbog vizualne i zvučne povratne informacije. Manualnim tretmanima i vježbama tretira se pozicija i mobilnost abdomena, zdjelice i donjih ekstremiteta ukoliko su prisutne restrikcije i blokade u tim područjima koje ograničavaju pravilnu aktivaciju mišića zdjeličnog dna i nepovoljno utječu na smještaj urogenitalnih organa.

 

 

 

 

.

Začeće

Mnoge žene, ne mogu zatrudnjeti bez evidentnog razloga prema nalazu ginekologa. Ako su svi liječnički nalazi uredni, moguće je da je uzrok u blokadi i tenziji mišićno – koštanog sustava.
Najčešći nalazi prema fizioterapijskoj procjeni su:
– Padovi na trticu i zdjelicu
– Pad na leđa
– Udarci (npr. automobilska nesreća)
– Operativni zahvati u području abdomena
– Upale mokraćnog mjehura i/ili crijeva
– Ograničena mobilnost kukova, zdjelice i lumbalne kralježnice
– Bolne menstruacije i ovulacije
– Bolni spolni odnosi
– Bolan ginekološki pregled
– Emocionalna uznemirenost i stres

Specijalnim manualnim tehnika opuštaju se mišićno – koštane tenzije i ispravljaju asimetrije radom na cijelom tijelu, a osobito zdjelici, abdomenu i donjim ekstremitetima. Opuštanjem blokiranog tkiva povećava se cirkulacija, a time dotok kisika i hranjivih tvari te odvod štetnih.

Rezervirajte svoj termin još danasPOŠALJITE NAM PORUKU

Ostale usluge

  • FIZIOTERAPIJSKA PROCJENA

   FIZIOTERAPIJSKA PROCJENA

   Zdrava posturalna pozicija obuhvaća dobro položena, stabilna stopala i gležnjeve, dovoljnu…

  • MANUALNE TEHNIKE

   MANUALNE TEHNIKE

   Finom palpacijom osteopat utvrđuje gdje se nalaze tenzije i blokade u tkivu koje mogu…

  • KINESIOTAPING

   KINESIOTAPING

   Metoda, čijom se primjenom trake pod određenim nategom, poboljšava cirkulacija…

  • PROGRAMI ZA SPORTAŠE

   PROGRAMI ZA SPORTAŠE

   Naš tim fizioterapeuta ima mnogo iskustva s rehabilitacijom sportskih ozljeda. Osnovni je…

  • MASAŽE

   MASAŽE

   Medicinska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta…

  • EDUKACIJE I SAVJETOVANJA

   EDUKACIJE I SAVJETOVANJA

   Svaka blokirana pozicija mora biti oslobođena manualnim tehnikama poput…